onsdag den 9. maj 2012

Projekt - Gulv og loft i soveværelse og walk-in, del 2

Som så mange gange før tager nogle projekter bare længere tid end beregnet, og dette projekt var ingen undtagelse. Min mand fik forholdsvis hurtigt slebet alle loftbjælkerne, og efter en gang grundig støvsugning og gulvvask, var gulvet klart til at blive malet hvidt.

Nyslebet loftbjælker
- og her i walk-in closet

Og her stødte vi så på udfordring nr. 1 - malingen var rimelig tynd, og efter en gang grundmaling og 2 gange alm. maling kunne jeg stadig se, hvor rullen havde kørt! Uh, hvor irriterende..... Der var ikke andet for, end at jeg måtte købe endnu en bøtte gulvmaling, men i et andet mærke - og endelig kunne jeg se, at gulvet faktisk blev hvidt, og at "rulle-banerne" forsvandt som dug for solen.

Gulvet i soveværelset
- og i walk-in closet

Så blev det væggenes tur til en gang frisk maling - og desværre stødte vi så her på udfordring nr. 2! Hvid er jo i dag ikke længere bare hvid. Jeg har tidligere malet med farven modehvid og var derfor gået på jagt efter samme maling. Meeen at stå i Bauhaus og kigge på alle de forskellige farver hvid, der findes i dag, var noget af en prøvelse. Der er jo hvid med rosa, hvid med blåt, hvid med sort osv. osv. Ekspedienten mente, at jeg sidst måtte have købt den farve, der hed "råhvid", så den købte jeg igen og tog hjem. Men efter flere timers arbejde måtte jeg desværre konstatere, at råhvid bare var for "blød og cremet" til det helt hvide gulv. Sååå jeg købte da bare 11 liter hvid maling og malede endnu 2 gange for at dække "skaden". Dog valgte jeg at bibeholde den råhvide farve i vores walk-in closet, da tøjet dækker det meste af væggene og ærlig talt - jeg orkede ikke at male dem 2 gange også!

Loftbjælkerne passer nu til det gamle bindingsværk
Et dejligt lyst walk-in closet

Nu gik det heldigvis fremad - loftet, panelerne og dørene blev malet i løbet af et par dage, og lettere forsinket kunne vi endelig flytte ind i vores "nye" soveværelse og walk-in. Og jeg må sige, at det har været hele besværet værd, og vi er ganske tilfredse med resultatet. Det er blevet utrolig lyst og lækkert, helt sommerhus-agtigt, og lidt nyt blev det jo også til. Gardinerne blev skiftet ud med flotte gamle træfriser, som samtidig skjuler rullegardinerne, og vores gamle puf fandt vejen ind i walk-in'et. Her kan jeg så sidde og hvile lidt, inden jeg kaster mig ud i nye projekter ;o)

De flotte friser er fra VintagebyNina

1 kommentar:

  1. Hvor er det dog blevet flot.

    Men maling der driller kender jeg desværre alt for godt - en klassiker tror jeg :o)

    SvarSlet