onsdag den 22. februar 2012

Spisebord - før og efter

Jeg har i et stykke tid nu gået og ønsket mig et andet spisebord. Ikke fordi at der var noget galt med det, vi havde - bordpladen var en gammel dør lavet af gulvbrædder, som jeg havde givet "fransk-grå" oliemaling, og stellet kom fra et gammelt symaskinebord. Men med tiden var bordet blevet forholdsvis vakkelvorn, og jeg trængte vel egentlig til et lysere bord, som ikke gik i ét med vores trægulv.

Spisebordet - før
Bordpladen - før
Det nye/gamle bord skulle helst være et hvidt gammelt fransk langbord med flot slitage og patina. Og da både min mand og jeg er forholdsvis høje mennesker, havde jeg selvfølgelig en masse krav til bl.a. højden på bordet, og specielt målet fra gulv til en evt. sarg-kant. Der skulle nemlig være plads til vores ben - og helst sådan at jeg kunne sidde med benene over kors og stadig have begge ben under bordet - man er vel magelig! De fleste ved naturligvis, at det kan være supersvært omend umuligt at finde et sådan bord med den højde, da gamle borde generelt bare ikke er så høje. Men jeg har ikke givet op, og indtil jeg finder mit drømmebord, har vi (min mand) snedkereret et nyt bord.

Benene er lavet af vvs-rør, som min mand bestilte via nettet, og jeg blev lidt overrasket, da postbudet kom med kassen, og jeg så størrelsen på rørene.... hmm, lidt store måske, men det er jo kun "midlertidigt"!

STORE vvs-rør!

De rå vvs-ben
Bordpladen er blevet skiftet ud med en anden gammel dør, som heldigvis er hvid og som giver et mere let og lyst udseende. Pladen er knap så bred som den gamle, til gengæld er bordet lidt længere (á la langbord). Alt-i-alt et helt okay bord, som vi allerede har vænnet os til - meen som sagt, jagten fortsætter på drømmebordet (meld gerne retur, hvis du lige ved, hvor mit drømmebord står...)!

Dejlig hvid bordplade
Spisebordet - efter5 kommentarer:

 1. Af et "midlertidigt" bord at være, ser det da SÅ godt ud :-)) Knus og kh Pernille

  SvarSlet
 2. Det ble utrolig flott! Kjekt med en handyman i huset;)
  Ha en super onsdag!

  SvarSlet
 3. Det er da blevet super godt og passer godt ind i stilen. :-)
  Kender godt det med at skulle have plads til benene over kors ved spisebordet. :-) Jeg har selv sat mit gamle franske langbord til salg nu, men jeg var også længe om dengang, at finde et der var højt nok til det.
  Kram Bigitte
  ( Nævner ikke bordet for at lave en "salgsannonce", for har folk nok der ringer på det :- ) )

  SvarSlet
 4. I love your blog and style! I joined your followers.

  Have a nice day !

  Greetings from Holland,
  Esther

  SvarSlet
 5. Lördagen den 19/5 från kl 12.00 Blir det äntligen av!
  Vår första bloggträff i Lev Vackert Huset!
  Nu är det verkligen dags, att träffas, skratta, luncha, fika och bara njuta av livet och trevligt sällskap- Japp, det är ju en bloggträff som jag talar om så klart! Jag och Ingela har velat haft en i flera år men inte riktigt fått tummen ur (usch gillar inte det uttrycket egentligen, men ni hajar vad jag menar.) Föranmälan ska göras till vitromantik@gmail.com samt en förskottsbetalnings ska göras i samband med anmälan. Detta så att vi kan bjuda på god lunch kycklingssallad, kaffe/te, dryck och kaka. Kostnad 135:-
  Vi håller stängt för oss på övervåningen av huset så att vi till en början kan lära känna varandra där och ha lite lotteri och liknande. Vi kommer också kort presentera hur det gick till när vi förverkligade vår dröm om böckerna och butiken. Sen är det givetvis fritt att röra sig i butiken. För er som kanske vill sova kvar finns bra möjligheter bara ett stenkast bort. Se under Fliken Om Kristinehamn på vår hemsida www.levvackert.se

  SvarSlet