onsdag den 21. september 2011

Projekt - Renovering af hall...

Vores entre har egentlig altid heddet "hall". Hvorfor? Tja, måske fordi den er stor (18 m2), har rigtig mange døre (faktisk 6 stk.) og så er der fantastisk højt til loftet. De tidligere ejere har nemlig lavet loft til kip og indsat et stort ovenlys vindue, som skaber et dejligt lys i rummet.

I ordbogen står der under hall:  stor, herskabelig entré i en villa • ofte med døre ind til husets opholdsrum i samme etage og med trappe op til de øvrige etager. Så bortset fra det med trappen, så passer ordet jo perfekt.

I mange år har vi ikke gjort andet end at male væggene, men for et par år siden fik vi malet loftet og bjælkerne hvide, hvilket lysnede endnu mere. Dog var der stadig én ting, som bare ikke matchede med resten - nemlig klinkegulvet, som var en blanding af terrakotta farvet og mintgrønt. Se bare billedet herunder, som viser, hvordan rummet fungerede som stue, da vi lige var flyttet ind, og endnu et billede hvor forandringen er i fuld gang!Det er utroligt, hvad et nyt gulv kan gøre, og i dag forstår vi ikke, hvorfor det tog os så lang tid. Jeg havde besluttet mig, at gulvet skulle være lyst/hvidt, selvom det absolut kræver flere ugentlige omgange med støvsugeren og gulvskrubben. Min mand var dog ikke meget for det helt neutrale look, og foreslog at vi lagde en mindre sort flise hele vejen rundt. Og som sagt, så gjort. Håndværker Morten fra http://vejbred.dk/ havde givet os et godt tilbud, og i februar gik han i gang med det lidt udfordrende projekt. Vores hus er fra 1877, og væggene er absolut ikke lige! Men slutresultatet blev fantastisk, og efter et par ture hos bl.a. http://www.sosterflora.dk/, http://www.butiksophie.dk/, http://franskefund.dk/ og http://www.pernilles.com/ er rummet fuldendt! Jeg håber, at du er enig...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar