onsdag den 21. september 2011

Projekt - Renovering af hall...

Vores entre har egentlig altid heddet "hall". Hvorfor? Tja, måske fordi den er stor (18 m2), har rigtig mange døre (faktisk 6 stk.) og så er der fantastisk højt til loftet. De tidligere ejere har nemlig lavet loft til kip og indsat et stort ovenlys vindue, som skaber et dejligt lys i rummet.

I ordbogen står der under hall:  stor, herskabelig entré i en villa • ofte med døre ind til husets opholdsrum i samme etage og med trappe op til de øvrige etager. Så bortset fra det med trappen, så passer ordet jo perfekt.

I mange år har vi ikke gjort andet end at male væggene, men for et par år siden fik vi malet loftet og bjælkerne hvide, hvilket lysnede endnu mere. Dog var der stadig én ting, som bare ikke matchede med resten - nemlig klinkegulvet, som var en blanding af terrakotta farvet og mintgrønt. Se bare billedet herunder, som viser, hvordan rummet fungerede som stue, da vi lige var flyttet ind, og endnu et billede hvor forandringen er i fuld gang!











Det er utroligt, hvad et nyt gulv kan gøre, og i dag forstår vi ikke, hvorfor det tog os så lang tid. Jeg havde besluttet mig, at gulvet skulle være lyst/hvidt, selvom det absolut kræver flere ugentlige omgange med støvsugeren og gulvskrubben. Min mand var dog ikke meget for det helt neutrale look, og foreslog at vi lagde en mindre sort flise hele vejen rundt. Og som sagt, så gjort. Håndværker Morten fra http://vejbred.dk/ havde givet os et godt tilbud, og i februar gik han i gang med det lidt udfordrende projekt. Vores hus er fra 1877, og væggene er absolut ikke lige! Men slutresultatet blev fantastisk, og efter et par ture hos bl.a. http://www.sosterflora.dk/, http://www.butiksophie.dk/, http://franskefund.dk/ og http://www.pernilles.com/ er rummet fuldendt! Jeg håber, at du er enig...





mandag den 5. september 2011

En masse dejlige fund

Nogle gange går der utrolig lang tid imellem, at jeg finder nogle brocante fund, som jeg bare må eje, og andre gange kommer de som perler på en snor. Sådan har det været her de sidste 14 dage!

Måske det skyldes det kedelige vejr og manglen på sol og varme, men jeg "drages" i hvert fald til pc'en, når regnen siler ned, og jeg kan bruge oceaner af tid på at gennemgå alle mine favorit webshops. Og når jeg så finder noget, som jeg ikke kan leve uden, fyldes jeg med varme og velbehag. Hmm, måske jeg er lidt småtosset.....

Jeg er dog super tilfreds med alle min fund, bl.a. en kurvekuffert, rå zinkkasser, Jesus-figurer, store flotte skodder, små forme, fantastiske Jielde lamper, en gammel sigte og meget andet. Se blot her på billederne, hvad jeg nu skal finde plads til ;o)

Zink, flet, Jesus o.a.
fra pernilles.com
Forme, sigte og skønt billede
 fra Tønder Antik & Genbrug



Jielde lamper købt via dba.dk